Jsme na cestě pochopení

04.06.2014 19:15
Jsme na cestě pochopení. Máme před sebou cestu, kterou můžeme projít, s očima otevřenýma, nebo jen naslepo. Vědomě se rozhodovat, nebo být vedeni. Ale vlastní mysl nás strhává zpět.
 
Jsme na cestě pochopení. Darů. Každý člověk má pro nás nějaký dar. Dar přinesený právě nám, stačí otevřít oči a zamyslet se. Co pro nás přináší, čím může být prospěšný naší duši na cestě jejího vývoje?
 
Jsme na cestě pochopení. Největší dar přinášíme sami sobě. Naše já je neustálým zdrojem překvapení. Býváme slepí a stále opakujeme stejné chybym snad jen s čím dál menší intenzitou.
 
Kdo je na cestě pochopení, touží se proměňovat. Jeho mysl je pozornější k sobě samému. Pokud rozpozná svoje slabosti odrazem situací kolem, může svůj dar sám sobě rozpoznat. A proměnit. Rozbalit jej, těšit se z něj a užívat si jej.
 
Jsme na cestě pochopení. Dary druhých jsou pro nás stejně hmatatelné jako naše. A je stejně snadné je přijmout a užívat. Jen je nutné oprostit se od sebestřednosti. Kdo k nám přichází, je skrze Boha určen nás obdarovat. Ale je jen na nás, jestli dar přijmeme.
 
Jsme na cestě poznání. Těšit se z daru znamená opatrovat jeho význam, přečíst poselství druhých, které  má význam jen pro nás. Potom je možné začít uskutečňovat proměnu na sobě samém. Potom je možné vidět za hranice našich omezení.
 
 
Stanov si cíl. Poznávej vzkazy od těch co tě míjejí. Jdi cestou poznání a hledej pravdu kolem. Otevři oči a přestaň se zaobírat detaily. Jejich místo má význam uprostřed celku. Nacházej a rozšiřuj hranice celku, máš pro to nadání a je jen na tobě, jestli se spokojíš v daný čas s daným stavem...
 
Měj v sobě nezpochybnitelný etalon pravdy, ale buď pružný v tom jej kdykoliv zavrhnout, pokud ho jakákoliv jiná pravda přezáří. Bojíš se že ji nepoznáš, je to tvůj největší omyl. Každý má možnost poznat pravdu, každý má možnost poznat lásku, to jsou mé dary pro Vás. Mějte jen oči otevřené, a uvidíte co je skutečné, bez závoje klamu vašich myslí.